ZA IZDELKE KOLEKCIJE POMLAD POLETJE 2024 PREJMETE OB NAKUPU DODATEN POPUST: za nakup nad zneskom 50 EUR 5% popusta - za nakup nad zneskom 100 EUR 10% popusta - za nakup nad 200 EUR 15% popusta - za nakup nad 300 EUR 20% popusta

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošno

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine na spletni strani www.moskiinpol.si (v nadaljevanju: spletna trgovina, spletna stran) so sestavljeni v skladu z določili Obligacijskega zakonika, Zakona o varstvu potrošnikov, priporočili Trgovinske zbornice Slovenije in mednarodnimi kodeksi za elektronsko poslovanje ter drugimi relevantnimi zakoni, akti in predpisi, ki urejajo področje razmerij med kupcem in prodajalcem.

S spletno trgovino upravlja ŽENSKA IN POL, Urška Krajnc Vrbič s.p., Zaloška cesta 269, 1000 Ljubljana, MŠ 6952658000, ID št. za DDV SI 77306392, ki je tudi ponudnik storitev elektronskega poslovanja (v nadaljevanju: prodajalec).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje ponudnika spletne trgovine, pravice uporabnika spletne trgovine (v nadaljevanju: tudi kupec) ter poslovni odnos med prodajalcem in uporabnikom/kupcem spletne trgovine. Kot kupec se smatra vsaka fizična oseba, ki je opravila nakup v spletni trgovini.

Tu navedeni pogoji poslovanja urejajo prodajo blaga, ki je na voljo v spletni trgovini oz. lahko zanj kupec opravi spletni nakup na spletni strani www.moskiinpol.si. Ponudbe v spletni trgovini veljajo le za naročila preko spletne trgovine.

Nakup, opravljen preko spletne trgovine, se šteje za nakup, opravljen v skladu s pravnim redom Republike Slovenije. Dostavo blaga, kupljenega preko spletne trgovine, zagotavlja prodajalec po tretji osebi na teritoriju Republike Slovenije. Za prodajo in dostavo v tujino velja prodajna in transportna klavzula ex-works, ter za dostavo blaga odgovarja, ter jo zagotavlja, dostavna služba, ki jo izbere in plača kupec, od trenutka prevzema blaga, namenjenega dostavi, na naslovu prodajalca.

Splošni pogoji poslovanja so veljavni ob vsakem nakupu v spletni trgovini. Za posamezno naročilo veljajo pogoji poslovanja, ki so objavljeni v spletni trgovini v času nakupa (oddaje spletnega naročila). Ti pogoji poslovanja izključujejo kakršnekoli druge pogoje poslovanja z izjemo določil morebitne pisne pogodbe, ki jo na pobudo kupca ali prodajalca posebej skleneta kupec in prodajalec. Pred zaključkom nakupa z izbiro potrditvenega polja oz. z oddajo naročila kupec potrjuje, da v celoti razume Splošne pogoje poslovanja in jih sprejema.

Tu navedeni pogoji poslovanja se lahko kadarkoli spremenijo, zato predajalec predlaga kupcu, da jih prebere ob vsakem nakupu. Vsaka verzija pogojev poslovanja je datirana.

Pogoji poslovanja so na voljo na spletni strani, kupec pa si jih lahko prenese, shrani oz. reproducira na svojo elektronsko napravo preko spletne trgovine prodajalca.Informiranje kupcev- povzetek veljavne zakonodaje, aktov in predpisov

Prodajalec kupcu vedno zagotavlja naslednje informacije:

 • identiteto prodajalca (ime in sedež, matična številka, ID številka za DDV),

 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta info@moskiinpol.si, naslov, telefonska številka),

 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,

 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek iz spletnega mesta naj bi bil dostopen v razumljivem in razumnem roku),

 • pogoje dostave izdelka (način, kraj in okviren rok dostave),

 • jasno določene cene, za katere je prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške dostave,

 • način plačila in dostave,

 • časovno veljavnost ponudbe v primeru izbire plačila po predračunu – tri delovne dni oziroma po individualnem pisnem dogovoru po elektronski pošti,

 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Podatki prodajalca

ŽENSKA IN POL, Urška Krajnc Vrbič s.p.

Zaloška cesta 269

1000 Ljubljana

MŠ: 6952658000

ID št. za DDV: SI 77306392
Vpisan v sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani dne 11.11.2015.

Kontakt in pomoč uporabnikom in kupcem

V kolikor ima kupec oziroma uporabnik spletne trgovine glede ponudbe ali glede same uporabe spletne trgovine dodatna vprašanja ali pa zgolj potrebuje več informacij o naročilih, dostavi in reklamacijah ter o varovanju osebnih podatkov, se lahko za pomoč in informacije obrne na prodajalca preko:

 • elektronskega naslova info@moskiinpol.si ali

 • telefonske številke: 069/965-903(od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro).

Cene in veljavnost ponudbe

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in že vsebujejo davek na dodano vrednost ter so dokončne na dan naročila oziroma v trenutku naročila. Cene, objavljene v spletni trgovini, veljajo za izdelke v spletni trgovini. Prodajalec si pridržuje pravico do sprememb cen ponudbe brez predhodnega obvestila.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila oziroma veljajo tiste cene, ki so bile veljavne v času, ko je oddano naročilo prejel informacijski sistem ponudnika. Prodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec prejme elektronsko sporočilo o potrditvi naročila. Od tega trenutka so vsi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Cene izdelkov (z vključenim DDV-jem) ne vključujejo stroškov dostave oziroma poštnine. Stroški dostave in pošiljanja se obračunajo že med postopkom naročanja v spletni trgovini. Ti so navedeni tudi ob pregledu vsebine košarice in izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila. Slike v spletni trgovini so simbolične. Dekorativni material na fotografijah izdelkov ni vključen v ceno.

Redne cene so maloprodajne cene, priporočene s strani prodajalčevega dobavitelja in so kot spletne cene dostopne vsem uporabnikom spletne trgovine. Akcijske cene so cene, ki veljajo za vse kupce v spletni trgovini v času trajanja akcije.

Postopek nakupa

Naročanje v spletni trgovini poteka v slovenskem jeziku preko interneta 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izdelke lahko kupec izbira in naroča iz seznama izdelkov ponujenih v spletni trgovini ponudnika. Vsi izdelki, navedeni na spletni trgovini, so na voljo do odprodaje zalog.

Obiskovalec spletne trgovine oz. kupec lahko nakup v spletni trgovini opravi kot neregistriran uporabnik.

Nakup v spletni trgovini je preprost in se izvede v naslednjih korakih:

 • Moja nakupovalna košarica: Po pregledu ponudbe ob želenih izdelkih kupec izbere možnost 'v košarico'. Izbrani izdelki so zbrani v košarici, ki jo lahko kupec kadarkoli pregleda oziroma preveri s pritiskom na gumb »Pregled košarice« ter v njej uredi izdelke (spremeni količine izdelkov in/ali jih odstrani iz seznama). Košarico lahko kupec dopolni z dodatnimi izdelki tako, da se vrne nazaj v trgovino s klikom na povezavo 'nadaljuj nakup'.

 • Podatki o kupcu, podatki za dostavo in plačilo, plačilo, potrditev nakupa: Kupec v tem koraku vnese svoje kontaktne in osebne podatke (telefonska številka, elektronska pošta, naslov), in uveljavlja morebitne popuste z vnosom kode za popust (akcijski boni oz. boni s popustom). S klikom na 'naprej na dostavo' kupec določi določi naslov za račun in dostavo. S klikom na 'naprej na plačilo' kupec izbere način plačila za želeno blago. Kupec lahko izbira med ponujeni načini plačila. Pred zaključkom naročila oz. nakupa z izbiro potrditvenega polja kupec poda izrecno soglasje za obdelavo osebnih podatkov in hkrati potrjuje, da v celoti razume Splošne pogoje poslovanja in jih sprejema. S klikom na povezavo 'plačaj zdaj' kupec zaključi postopek nakupa. Po zaključku nakupa na spletni strani prejme kupec elektronsko sporočilo z vsemi podatki o naročilu in dostavi. Pogodba o nakupu med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko prodajalec potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o prejemu naročila).


Prodajalec v dogovorjenem roku pripravi in odpošlje blago z dogovorjeno metodo pošiljanja.

Stroški dostave se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini. Ob prevzemu pošiljke je potrebno podpisati morebitne spremne dokumente.

Slike v spletni trgovini so simbolične; dekorativni material ni vključen v ceno. Prodajalec si prizadeva zagotoviti ustrezne slike vseh prodajnih izdelkov na svoji spletni strani. Morebitne estetske razlike med sliko in dejanskim izdelkom ne vplivajo na specifikacijo samega izdelka.Načini plačila

V spletni trgovini so na voljo naslednji načini plačila:

 • PayPal (za izvedbo plačila bo kupec preusmerjen na stran PayPal),

 • plačilo s kreditno kartico (Mastercard, Visa, AMEX),

 • plačilo po povzetju – poštarju/dostavljavcu je ob prevzemu potrebno poravnati znesek izpisan ob naročilu. Dodatnih stroškov pošiljanja poštarju ali drugemu dostavljavcu naročenih izdelkov iz spletne trgovine niste dolžni poravnati. Z oddanim naročilom v spletni trgovini se zavezujete, da boste pri izbiri plačila po povzetju ob prevzemu blaga poravnali kupnino z vključenimi stroški dostave 

Kupcem, ki ne prevzemajo pošiljk, ki jim jih pošlje prodajalec, oziroma teh v preteklosti niso prevzemale, ali pa imajo do prodajalca neplačane obveznosti, je možnost nakupa s plačilom po povzetju onemogočena. Naročilo takšne osebe se lahko brez obrazložitve stornira, niti ga prodajalec ni dolžan izpolniti.

 

Izdaja računa

Prodajalec pošlje kupcu za naročene izdelke račun v pdf formatu na elektronski naslov kupca, ki ga je kupec navedel v obrazcu za naročilo, ki si ga lahko kupec prenese in shrani oz. reproducira na svojo elektronsko napravo. V primeru osebnega prevzema prejme kupec natisnjen račun za kupljene izdelke ob njihovem prevzemu. Račun je v izvirniku priložen tudi pošiljki blaga v primeru izbere plačila po povzetju, ali dostave blaga kupcu z dostavno službo.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne bo upošteval.


Popusti, akcije

Popusti so veljavni samo v določenem obdobju in jih je mogoče v okvirju postopka spletnega nakupa v spletni trgovini oziroma naročila unovčiti samo enkrat ter izključno za izdelke, ki so predmet popustov. Posamezno blago oz. izdelki so lahko izvzeti iz prodaje s popusti. Popust se vnovči v košarici preko polja za vpis kode za popust. Naknadno obračunavanje po zaključku nakupa ni mogoče. Ker je v vsakem nakupu možno izkoristiti le eno kodo, je možno drugo vpisati v polje le ob odstranitvi prve. Popust se ob vpisu pravilne kode označi samodejno.

Minimalno naročilo v primeru akcijske ponudbe ‘brez poštnine’ znaša 60,00 EUR oziroma 80 EUR za Hrvaško, v kolikor ni v okviru akcij določeno drugače.

Zloraba avtomatskih popustov na način, da kupec odda naročilo za večjo vrednost izdelkov ter tako pridobi popust, ter nato pretežni del izdelkov vrne in zahteva vračilo kupnine, brez izjeme rezultira v:

- vračilu kupnine

- odstopu od vseh obstoječih in omejitvi pri sklepanju bodočih pogodb (kupec ne more več naročati izdelkov v tej spletni trgovini sam ali po tretji osebi, izdelkov se ne odpremi, naročilo se stornira)

POSEBEJ GLEDE BREZPLAČNE POŠTNINE

V kolikor je na voljo pri nakupu opcija brezplačne poštnine, ta velja za nakupe nad vsotami, ki so predmet ponudbe (primer: nakup nad 60 EUR dobi brezplačno poštnino). V kolikor kupec naknadno vrne vse kupljene izdelke ali nekatere od njih, ter pri tem končni znesek nakupa pade pod vrednost, pri kateri je upravičen do brezplačne poštnine, postane poštnina odplačna. Za poštnino se v takšnem primeru kupcu izda račun (poštnina po povzetju ali druge poštnine), znesek iz računa pa se obračuna tako, da se ga odšteje od vračila kupnine.

POSEBEJ GLEDE DODATNIH SISTEMSKIH POPUSTOV - NAKUPI DODATNIH IZDELKOV S POPUSTOM V OKVIRU PRVOTNEGA NAROČILA (UPSELL, CROSS SELL IN DOWNSELL PONUDBE)

V kolikor kupec pri nakupu ali ob zaključku nakupa (prvotno naročilo) uporabi dodatni sistemski popust za nakup enakega ali drugega izdelka, ter tega kupi (dodatno naročilo), mora prevzeti in plačati obe naročili. Dodatno naročilo je sestavni del prvotnega naročila z drugo dodeljeno evidenčno številko. V kolikor odkloni prevzem in plačilo prvotnega naročila, ima to za posledico tudi anulacijo dodatnega naročila. V kolikor pri nakupu enakih dodatnih izdelkov v okviru dodatnega naročila naknadno vrne blago ali del blaga in  zahteva refundacijo sredstev, mu pripada le refundacija plačane kupnine po ceni iz dodatnega naročila.

Darilni boni, kode za popuste

Darilni boni (boni oz. darilne kartice), ki jih lahko kupite pri ponudniku, lahko unovčite tudi za nakup izdelkov na spletni strani ponudnika.

Darilni bon oziroma darilna kartica oziroma koda za aktivacijo dobroimetja ali popusta niso izdelek, ter niso predmet popustov, razen v kolikor je to izrecno napisano z opisnim tekstom. Zloraba lahko rezultira v stornaciji naročila darinega bona, kartice ali vrednostne kode.

 

Nenamenska uporaba kode za popust ali zloraba te kode lahko rezultira v stornaciji naročila (primer uporaba kode za plačilo s paypalom za pridobitev popusta pri plačilu po povzetju).


Dobroimetje darilnega bona se ne izplačuje v denarju, niti ne obrestuje.

Darilni boni se lahko unovčijo v košarici med postopkom naročanja in nakupa. Naknaden obračun po zaključku nakupa ni mogoč.

Darilni bon se šteje za unovčen, če se zaračuna oziroma poračuna z naročilom. Če za naročilo ne zadošča dobroimetje na darilnem bonu, se lahko razlika poravna s ponujenimi možnostmi plačila. Pri naročilu se lahko unovči več darilnih bonov.

Darilni bon je prenosljiv.
Razmnoževanje, urejanje ali manipulacija z darilnimi boni ni dovoljena, ter predstavlja kaznivi dejanji ponarejanja listin in goljufije, ki ju prodajalec brezpogojno naznanja pristojni enoti Okrožnega državnega tožilstva. Za izgubo kode darilnega bona prodajalec ne odgovarja.

Komunikacija med strankama, vročanje sporočil in pisanj

Komunikacija med kupcem in prodajalcem je, v kolikor v posameznih primerih ni izrecno pisno dogovorjeno drugače, v zadevah zahtev za menjavo blaga, reklamacije, preklica naročil, vročanja zahtevkov in dokumentacije, izključno pisna.

Šteje se, ter se stranki dogovorita, da je naslov elektronske pošte, ki ga kupec vnese ob nakupu izdelka v spletno trgovino prodajalca, tisti, na katerega prodajalec kupcu naknadno vroča vsa pisanja ali dokumente, vezane na obligacijsko razmerje med kupcem in prodajalcem.

Šteje se, ter se stranki dogovorita, da je naslov elektronske pošte info@moskiinpol.si, ki ga ima na svoji spletni strani navedenega prodajalec, tisti naslov, na katerega kupec naslavlja vso korespondenco ter pošilja vso dokumentacijo v zvezi z njunim obligacijskim razmerjem.

Preklic naročila

Naročilo se smatra za potrjeno, če kupec naročila ne prekliče. Kupec lahko svoje naročilo prekliče ali spremeni tako, da na spletni strani odda novo naročilo z novimi podatki, hkrati pa na elektronski naslov prodajalca info@moskiinpol.si pošlje zahtevek za preklic naročila.

Prodajalec ne zagotavlja, da bo naročilo lahko uspešno ustavljeno oz. Preklicano brez stroškov, v kolikor je bilo naročilo že odpremljeno kupcu.

Neprevzem poštno ležeče pošiljke pri naročilu blaga s plačilom po povzetju ne šteje za preklic naročila. V primeru opustitve prevzema takšne pošiljke s strani kupca ima prodajalec zahtevek do kupca v višini dejanskih stroškov, ki jih je pretrpel v okviru sklenjenega posla s kupcem (plačana poštnina/dostava). Zahtevek izhaja iz računa za blago, izstavljenega kupcu, ter zmanjšanega z dobropisom za znesek, ki bi ga moral kupec plačati za blago. Dobropis se skupaj s smiselno vsebino tega odstavka, katera v pravnem prometu predstavlja opomin k plačilu, pošlje kupcu na elektronsko pošto, ki jo ta navede pri oddaji naročila, ter se šteje, da je opomin k plačilu ter dobropis kupcu vročen s pošiljanjem obojega po elektronski pošti. Te zahtevke se odplačno odstopa pogodbenim partnerjem prodajalca v izterjavo, v kolikor jih kupec ne poravna v osmih dneh od dneva, ko je potekel rok za prevzem blaga na pošti ali pri dostavljalcu.

Ničnost sklenjene prodajne pogodbe

Ta del teh splošnih pogojev se uporabi predvsem v primeru (uporaba pa ni vezana izključno na tak primer), če bi kupec, ki od prodajalca kupi stvar, bil oseba brez poslovne sposobnosti ali z omejeno poslovno sposobnostjo, ter bi se kupec ali kdorkoli tretji naknadno na to skliceval. V kolikor bi se kupec ali tretji zaradi razlogov, naštetih v Obligacijskem zakoniku, skliceval na ničnost prodajne pogodbe, sklenjene med kupcem in prodajalcem, veljajo v takšnem primeru naslednja določila.

Z ničnostjo pravnega posla se vzpostavi stanje, kakršno je bilo pred sklenitvijo prodajne pogodbe.

Prodajalec mora kupcu vrniti prejeto kupnino za stvar ter morebitne pripadke (plačana poštnina) v primeru utemeljenega uveljavljanja ničnosti s strani kupca ali tretjega, v 8 dneh od prejema stvari, katerega prodaja/nakup je ničen pravni posel, v stanju,v kakršnem je stvar bila, ko jo je prodajalec odpremil kupcu, na TRR, ki ga mora kupec posredovati prodajalcu.

Kupec mora prodajalcu vrniti stvar, ki jo je od njega prejel, v stanju, v kakršnem je stvar bila, ko jo je prodajalec odpremil kupcu. Dodatno mora kupec na prodajalca nasloviti zahtevek za uveljavljanje ničnosti, kateremu morajo biti predloženi vsi dokazi o ničnosti, ter mora biti ustrezno obrazložen. V kolikor to ni mogoče zaradi odsotnosti stvari (posredovan je bil le zahtevek za uveljavljanje ničnosti brez same stvari, kupec ne vrne stvari) spremembe stvari in/ali njenih sestavnih delov (kar predstavlja, vendar ni omejeno na: odstranjene etikete, embalaža, poškodovana originalna embalaža, odprta originalna embalaža, stvar je bila v uporabi), kar privede do razvrednotenja stvari ali neenakosti stanja stvari v primerjavi z njenim stanjem ob njeni odpremi, se vrnitveni zahtevek prodajalca konvertira (konverzija ničnosti) tako, da mora kupec prodajalcu vračilo izvesti v denarju po vrednosti, po kateri je kupec stvar kupil. V primeru konverzije ničnosti iz tega odstavka je vračilo denarja iz prejšnjega odstavka te listine, ki ga mora prodajalec izvesti kupcu, predmet kompenzacije z zahtevkom prodajalca do kupca, kupec pa prejme morebitno preostalo dobroimetje po opravljeni kompenzaciji, in predmet nične prodajne pogodbe obdrži v lasti.

Dostava in prevzem blaga

Prodajalec v dogovorjenem roku pripravi izdelek za odpremo ter ga odpošlje na sporočen naslov za dostavo oz. v primeru osebnega prevzema na prevzemno mesto, ki ga dogovorita stranki.

Izdelke prodajalec odpremi v treh delovnih dneh (izjemoma v najkasneje osmih, v kolikor izdelka ni na zalogi v trgovini prodajalca) po naročilu blaga in/ali prejemu plačila za blago, z izjemo izbire plačila po povzetju. Izdelki bodo dostavljeni v dostavnem roku, ki ga predvideva dostavna služba v času normalnega poslovanja. Rok odpreme blaga prične teči naslednji delovni dan od datuma, ko kupec na svoj elektronski naslov prejme potrdilo o prejemu naročila, če ni drugače določeno, zgolj v primeru težje dobavljivosti blaga pa se ta rok lahko podaljša.

V primeru kakršnihkoli nepričakovanih zapletov ali zamude pri naročilu (neizpolnitev dobavnega roka do kupca), bo prodajalec na željo kupca v primeru predhodnega plačila izdelka, kupcu za nakup nedostavljenega ali nedobavljivega izdelka vplačana sredstva vrnil na njegov račun.

V primeru zamujanja potrjenih dobavnih rokov s strani prodajalca, lahko potrošnik kadarkoli odstopi od svojega naročila tako, da to pisno sporoči po elektronski pošti prodajalcu. Vsi prikazani dobavni roki (v dneh) se štejejo za delovne dni (od ponedeljka do petka). Vikendi in prazniki niso predmet dobavnega roka.

Kupec lahko izbira med naslednjimi vrstami dostave:

- Pošta Slovenije

- DPD

- GLS

Osebni prevzem
Naročene že plačane izdelke lahko kupec osebno prevzame na naslovu razstavnega salona prodajalca v delovnem času, oziroma po individualnem dogovoru. Pri dostavi oz. prevzemu blaga na ta način je dostava brezplačna ne glede na vrednost nakupa. V kolikor kupec v roku 14 dni od prejema obvestila, da je blago pripravljeno za prevzem, blaga ne prevzame, se naročilo prekliče, kupcu pa se povrne znesek nakupa. Povračilo prodajalec izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je dogovorjeno drugače (potrošnik je navedel uporabo drugega plačilnega sredstva) ali v kolikor zaradi njegove narave plačila ni mogoče zagotoviti z enakim plačilnim sredstvom.

 

Rok za osebni prevzem neplačanega naročila je 2 delovna dneva od vključno dneva oddaje naročila. Neposredno po preteku tega roka se naročilo

stornira.

Dostava na dom oz. na izbrani naslov
Prodajalec pošlje naročene izdelke na naslov, ki ga je kupec vnesel pri naročilu. Prodajalec dostavlja izdelke izključno v Slovenijo, dostava izven Slovenije ni mogoča razen v primeru individualnih dogovorov.

Strošek pošiljanja znaša:
 

 • 5 do 6 EUR za paketno pošiljko po dostavnikih GLS in POŠTA SLOVENIJE oziroma DPD


Odpremljene izdelke (novo zapakirano blago brez prisotnosti vonjav, opremljeno z etiketami in deklaracijami) se iz vseh strani neposredno pred pošiljanjem fotografira, da se zagotovi dokumentiranje stanja blaga ter blaga samega. Fotografije hrani prodajalec, ter jih uporabi v primeru vračil blaga, reklamacij, preklicev naročil ali zamenjav blaga zaradi ugotavljanja stanja blaga (ali je to stanje enako kot ob odpremi prodajalcu – ni raztrganin, odrgnin, poškodb, blago ni razvlečeno, umazano ipd.) ob vrnitvi prodajalcu.Kupec je o stroških dostave blaga in o skupnemu strošku dostave obveščen tudi ob pregledu naročila in v potrditvenem elektronskem sporočilu.

Dostavo izdelkov na dom ali izbrani naslov ob oddaji naročila opravljajo družbe GLS, DPD ali  Pošta Slovenije d.o.o., ki večinoma dostavljajo v dopoldanskem času do 16.00 ure, zato je priporočljivo, da kupec vnese naslov, na katerem je takrat dosegljiv.

Če kupec ni dosegljiv na izbranem naslovu, bo dostavljalec ponovno poskušal dostaviti naročene izdelke. Če ponovna dostava ne bo uspešna, bo paket vrnjen pošiljatelju.

Za dostavo naročila mora biti zagotovljen dostop in parkiranje dostavnega vozila neposredno na lokaciji, navedeni na naročilu. Dostava se izvaja do vhoda v večstanovanjsko stavbo oz. do vhodnih vrat enostanovanjske stavbe.

Prodajalec si pridržuje pravico do večkratne dostave posameznega naročila. Šteje se, da je dostava opravljena, ko je kupcu dostavljen zadnji paket.

Dostavna služba oz. zaposleni na dostavnem mestu si pridržujejo pravico, da na primeren način preverijo istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj bo s tem zagotovljeno, da bodo naročeni izdelki izročeni pravemu kupcu.

Prodajalec ne odgovarja za poškodbe, uničenje ali nezmožnost zagotavljanja izdelkov zaradi vojne ali civilnih nemirov, stavk, prenehanja dela v industriji, požara, nevihte, poplav ali neurij, okvar, namernih poškodb, kraje ali drugih primerov višje sile.

Prodajalec ne odpremi kupcu naročila, pri katerem je kupec izbral napačno poštnino (primer: plačilo blaga po povzetju z izbrano poštnino za v naprej plačano blago). Kupec ima možnost razliko poštnine doplačati, oziroma znesek nakupa nakazati neposredno prodajalcu, da se mu takšno naročilo odpremi.

Prodajalec ne odpremi kupcu naročila, pri katerem je kupec izbral osebni prevzem naročila na naslovu prodajalca. Kupec ima možnost poštnino doplačati po povzetju, oziroma znesek poštnine nakazati neposredno prodajalcu, da se mu takšno naročilo odpremi.


MENJAVE BLAGA

Menjava blaga je pravna situacija, ki nastopi, ko želi kupec kupljeni izdelek zamenjati za enak izdelek druge barve in/ali velikosti. Vse ostale pravne situacije, ki so navedene v, vendar niso omejene na te splošne pogoje poslovanja, predstavljajo spremembo naročila. 

Kupec (v nadaljevanju tudi: potrošnik) ima pravico, da v 8 dneh od prevzema blaga prodajalca sporoči, da želi zamenjavo kupljenega izdelka za enak izdelek druge velikosti.

Kupljenega blaga ni mogoče neposredno menjati za druge izdelke, v kolikor prodajalec s tem pisno ne soglaša, oziroma to ni s prodajalcem pisno dogovorjeno.

Menjava kupljenega artikla za drug artikel se, v kolikor prodajalec z njo soglaša, tretira kot sprememba naročila blaga, ter ni podvržena pravilom tega oddelka splošnih pogojev poslovanja. Takšna menjava ni mogoča brez plačila poštnine.

Za uveljavitev te pravice mora potrošnik z nedvoumno izjavo pisno obvestiti prodajalca o svoji želji po menjavi blaga (npr. s priporočenim pismom poslanim po pošti ali elektronski pošti).

Rok za uveljavitev zahteve po menjavi blaga začne teči naslednji dan po datumu prevzema blaga (»ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik« oziroma pri pogodbi v zvezi z dostavo blaga, ki sestoji iz več pošiljk ali kosov: »ko potrošnik pridobi fizično posest na zadnji pošiljki ali kosu blaga ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik«).

Kupec izdelke vrne na lastne stroške. Vrnitev prejetega blaga prodajalcu v roku za menjavo blaga se šteje za sporočilo nameri oprave menjave blaga.

Izdelke lahko kupec vrne na naslov:

ŽENSKA IN POL, Urška Krajnc Vrbič s.p.
Zaloška cesta 269

1000 Ljubljana

Kupec mora prejete izdelke vrniti nepoškodovane in v nespremenjeni količini. Na izdelkih morajo biti originalno pripete etikete. V kolikor je izdelek embaliran, mora biti vrnjena tudi nepoškodovana embalaža. Če se ugotovi, da je izdelek in/ali embalaža poškodovan, neuporaben, uničen, delno uničen, umazan, uporabljan (vonj po potu, parfumih, hrani, cigaretnemu dimu, kemikalijah ipd.), se zahteva po zamenjavi blaga zavrne.

Zahteva po menjavi blaga se utemeljeno zavrne, v kolikor se ugotovi, da je do česarkoli od naštetega prišlo po odpremi blaga kupcu. V takšnem primeru kupec ni upravičen do menjave blaga, prodajalec pa ni dolžan prevzeti blaga, ki je bilo predmet prodaje. Kupec lahko prevzame kupljeno blago, ki je predmet tega odstavka, pri prodajalcu - prodajalec mu ga ni dolžan vračati na lastne stroške.

Potrošnik odgovarja samo za zmanjšano vrednost blaga zaradi ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebno za določanje njegove narave, lastnosti in delovanja. Če je kupec morda že začel uporabljati izdelek ali če gre za primere iz prvega, drugega, tretjega ali četrtega stavka tega odstavka teh splošnih pogojev, menjava blaga ni mogoča. Proizvajalec izdelka predpiše tudi njegovo originalno embalažo (v skladu s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov). Ker je embalaža sestavni del izdelka, jo je prav tako treba priložiti, in sicer takšno, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja izdelka (torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini).

Menjava blaga ni mogoča za izdelke/blago, ki je uvoženo, izdelano ali predelano po natančnih navodilih kupca oz. potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam. Prav tako menjava blaga ni mogoča za določeno skupino artiklov – spodnje perilo, nogavice.

Če potrošnik izpolnjuje pogoje za menjavo blaga, mu prodajalec (razen v primeru neutemeljenega odstopa od pogodbe iz razloga poškodb ali razvrednotenja blaga po krivdi kupca) brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v 8 dneh od dneva, ko prejme s strani kupca vrnjeno blago, pošlje željeno blago na naslov po specifikaciji kupca. 

Pri vsaki zahtevi po menjavi blaga je potrebno poleg izdelka predložiti tudi kratko lastnoročno pisno izjavo o zahtevi po menjavi blaga, in kopijo računa.

 

Pravica kupca do odstopa od pogodbe
Kupec (v nadaljevanju tudi: potrošnik) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga prodajalca sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev.

Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti prodajalca o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe (npr. s pismom poslanim po pošti ali elektronski pošti).

Rok za odstop od pogodbe (sporočilo o odstopu od pogodbe) začne teči naslednji dan po datumu prevzema blaga (»ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik« oziroma pri pogodbi v zvezi z dostavo blaga, ki sestoji iz več pošiljk ali kosov: »ko potrošnik pridobi fizično posest na zadnji pošiljki ali kosu blaga ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik«).

Kupec izdelke prodajalcu vrne na lastne stroške. Vrnitev prejetega blaga prodajalcu v roku za odstop od pogodbe se samo po sebi ne šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe, kupec mora prodajalca o odstopu od pogodbe tudi obvestiti.

Izdelke lahko kupec vrne na naslov:

ŽENSKA IN POL, Urška Krajnc Vrbič s.p.
Zaloška cesta 269

1000 Ljubljana

Kupec mora prejete izdelke vrniti nepoškodovane in v nespremenjeni količini. Na izdelkih morajo biti originalno pripete etikete. V kolikor je izdelek embaliran, mora biti vrnjena tudi nepoškodovana embalaža. Če se ugotovi, da je izdelek poškodovan, neuporaben, uničen, delno uničen, umazan, uporabljan (vonj po potu, parfumih, hrani, cigaretnemu dimu, kemikalijah ipd.), se opravi primerjava s fotografijami iz tretjega odstavka poglavja

'Dostava na dom oz. na izbrani naslov', ter se odstop od pogodbe utemeljeno zavrne, v kolikor se ugotovi, da je do česarkoli od naštetega prišlo po odpremi blaga kupcu. V takšnem primeru kupec ni upravičen do vračila kupnine, prodajalec pa ni dolžan prevzeti blaga, ki je bilo predmet prodaje.

 

Potrošnik odgovarja samo za zmanjšano vrednost blaga zaradi ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebno za določanje njegove narave, lastnosti in delovanja. Če je kupec morda že začel uporabljati izdelek ali če gre za primere iz prvega, drugega, tretjega ali četrtega stavka tega odstavka teh splošnih pogojev, odstop od pogodbe ni možen. Proizvajalec izdelka predpiše tudi njegovo originalno embalažo (v skladu s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov). Ker je embalaža sestavni del izdelka, jo je prav tako treba priložiti, in sicer takšno, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja izdelka (torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini).

Možnost odstopa od pogodbe ne velja za izdelke/blago, ki je izdelano ali predelano po natančnih navodilih kupca oz. potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam. Prav tako možnost odstopa od pogodbe, menjava in vračilo blaga ne velja za določeno skupino artiklov – spodnje perilo, nogavice.

Če potrošnik odstopi od te pogodbe, mu prodajalec (razen v primeru neutemeljenega odstopa od pogodbe iz razloga poškodb ali razvrednotenja blaga po krivdi kupca) brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v 8 dneh od dneva, ko prejme s strani kupca vrnjeno blago, povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave – pošiljanja blaga kupcu (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja). Tako povračilo prodajalec izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je dogovorjeno drugače (potrošnik je navedel uporabo drugega plačilnega sredstva) ali v kolikor zaradi njegove narave, plačila ni mogoče zagotoviti z enakim plačilnim sredstvom. Prodajalec lahko zadrži plačilo v primerih in v rokih določenih z Zakonom o varstvu potrošnikov, ter primerih iz teh splošnih pogojev.

Pri vsakem vračilu je potrebno poleg izdelka predložiti tudi kratko lastnoročno pisno izjavo o odstopu od prodajne pogodbe z vključeno zahtevo po vračilu kupnine ter navedbo TRR za vračilo kupnine, in kopijo računa.

Odgovornost za stvarne napake
Kupec ima pravico, da napake na kupljenih izdelkih uveljavlja iz naslova stvarne napake ob spoštovanju veljavnega Zakona o varstvu potrošnikov.

Kupec je dolžan prejeto blago pregledati in v roku 14 dni od dneva prejema blaga sporočiti morebitne poškodbe. Po tem obdobju uveljavljanje reklamacij na poškodbe vsebine paketa oz. na poškodovano embalažo ipd. ni več mogoče. Vse odkrite poškodbe mora kupec skupaj z opisom in fotografijami poškodb poslati po elektronski pošti prodajalcu.

Napaka na izdelku je stvarna:

 • Če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet.

 • Če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana.

 • Če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane.

 • Če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.


Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

Kupec, ki pravilno obvesti prodajalca o napaki, ima pravico od njega zahtevati po lastni izbiri:

 • Odpravo napake.

 • Vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako.

 • Zamenjavo blaga.

 • Spremembo naročila.
 • Vračilo plačanega zneska.


Kupec mora prodajalca obvestiti o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in predložitvijo kopije računa, na lastne stroške in v zakonsko določenem roku. Kupec mora prodajalcu omogočiti pregled izdelka.


Reklamacije

Prosimo vas, da ob uveljavljanju reklamacije podate natančen opis razloga za reklamacijo ter dokazila (fotografije ipd.). Oboje pošljite prodajalcu po elektronski pošti info@moskiinpol.si. V sporočilu čim bolj podrobno opišite vrsto napake.

Ko prejmemo vaše sporočilo, vas bomo obvestili o nadaljnjih korakih. V primeru potrjene reklamacije blaga lahko izdelke vrnete brezplačno.

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe (podjetja, samostojni podjetniki in druge pravne osebe) se vrši na podlagi individualnega dogovora. Prodajalec kupcu na podlagi naročila izda fakturo.

Če želi pravna oseba račun na podjetje, sprejema pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam prodajalec omogoča vračilo dobavljenih izdelkov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema izdelka brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Vračilo kupnine za pravne osebe ni mogoče.Varnost in zasebnost

Prodajalec ceni zasebnost kupca, njegove osebne podatke vedno skrbno varujemo. Vsi posredovani podatki so varovani pred vdorom tretjih oseb, kar vam zagotavlja brezskrbno in nemoteno poslovanje s prodajalcem.

Prodajalec se zavezuje k trajnemu varovanju ter zbiranju in obdelavi vseh osebnih podatkov uporabnika (kupca) v skladu z določili veljavne zakonodaje na področju varovanja osebnih podatkov.

Spletna trgovina zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa. Prenos občutljivih osebnih in transakcijskih podatkov na spletni strani se izvaja v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (SecureSocketsLayer). Podatki se kodirajo in se na strežnik prenašajo v zaščiteni obliki. Sistem tako preprečuje, da bi kdo prestregel vaše osebne in transakcijske podatke, ki jih pošiljate v spletno trgovino.

Za varne avtorizacije in transakcije s plačilnimi karticami poskrbi ter storitev posredovanja izvaja STRIPE. Avtorizacije kartic se opravljajo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov v bančnem sistemu.


Odveza odgovornosti

Vsebino, objavljeno na spletni strani prodajalca, je dovoljeno uporabljati in reproducirati le v nekomercialne namene, pri čemer pa je potrebno ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah.

Prodajalec zagotavlja kar najbolj ažurno in natančno vsebino svojih spletnih strani. Prodajalec ni odgovoren za občasno nedelovanje strani ter nezmožnosti dostopa do informacij na teh spletnih straneh ter njihove uporabe. Prodajalec ne odgovarja za morebitne viruse, ki bi se k uporabnikom preselili s te spletne strani, zato uporabnikom priporoča da svojo programsko opremo ustrezno zavarujejo pred virusi pred morebitnim prenosom s te spletne strani.

Uporabniki uporabljajo vso objavljeno vsebino na lastno odgovornost. Prodajalec si pridržuje pravico, da uporabnike napoti na druge strani svetovnega spleta in ne prevzema nikakršne odgovornosti za njihovo vsebino.

Objavljene fotografije in video posnetki ipd. so simbolični in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Prodajalec ali katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletne strani ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na spletnih straneh prodajalca ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Prodajalec ima možnost odstopa od pogodbe le če so podani pogoji za bistveno zmoto v skladu z določili OZ. Kot bistvena zmota se šteje zmota v bistvenih lastnostih izdelka in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih Prodajalec v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.


Prodajalec ni odgovoren za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. Prodajalec pred objavo pregleda mnenja in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Prodajalec ni odgovoren za informacije v mnenjih in ne sprejema nikakršne odgovornosti, ki bi izvirala iz informacij v mnenjih.

Prodajalec si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb pogojev poslovanja kadarkoli in brez predhodnega opozorila.


Blago blagovne znamke S.Oliver, ki je predmet prodaje v spletni trgovini prodajalca, izvira iz outlet grosističnih prodajaln različnih dobaviteljev iz EU. Predmet prodaje so kolekcije iz tekočega leta, ki niso več predmet prodaje oziroma aktualnih kolekcij pri pooblaščenih prodajalcih te znamke.

Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostavitve učinkovitega sistema obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže po elektronski pošti prodajalca info@moskiinpol.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno oz. z izvensodno poravnavo, če pa to ne bi bilo možno, bo spore reševalo stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Prodajalec ne priznava nobenega od izvajalcev izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga kupec lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov se nahaja na naslednji povezavi:
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL.

Ta ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Lažna naročila – kraja identitete, 'pranki' oziroma šale otrok, najstnikov in starejših otrok ter najstnikov

Kupce in/ali osebe, ki se za kupce brez dejanskega namena karkoli kupiti za to izdajajo v spletni trgovini prodajalca, se s tem oddelkom teh splošnih pogojev poslovanja spletne trgovine seznanja, da bo vsako naročilo blaga, ki bo podano z lažnimi osebnimi podatki, ki niso resnični podatki osebe, ki je naročilo izvedla, ter je pri tem naročilo izvedla brez dopustne pravne podlage s katerimkoli namenom, kar je, vendar ni omejeno na željo škodovati prodajalcu, bodisi osebi, na katero je ali bi bilo odposlano blago, brez izjeme prijavljeno kot kaznivo dejanje pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu, v civilnem postopku pa bodo terjani vsi stroški, ki bodo s takšnim naročilom in njegovimi posledicami nastali prodajalcu. Osebe, ki prihajajo na našo spletno stran ali v spletno trgovino z namenom izvrševati opisana dejanja, opozarjamo, da za njimi ostane sledljiva elektronska sled na strežniku, ter jim tovrstno početje odsvetujemo.

Končne določbe

Vsakokrat veljavni Splošni pogoji poslovanja so objavljeni na spletni strani prodajalca pod zavihkom SPLOŠNI POGOJI.

Enako velja za morebitne spremembe in dopolnitve veljavnih Splošnih pogojev poslovanja, nastale zaradi spremenjene poslovne politike ponudnika ali veljavne zakonodaje.

Ti splošni pogoji začnejo veljati z dnem 21.06.2022.


Ženska in pol, Urška Krajnc Vrbič s.p.